Diensten

Omdat kwaliteit een vereiste is……… ontwerpt en bouwt Bakker Architecten onder de strengste normen. Bakker Architecten, sterk in villa- en kantoorbouw, staat voor kwaliteit, korte bouwtijden, flexibiliteit en creativiteit. De activiteiten van Bakker Architecten vallen ruwweg in drie delen uiteen:

Architectuur

Steeds meer mensen doen het. Zelf een huis laten bouwen. Of een winkel, een kinderdagverlijf, een kantoor, een verenigingsgebouw of een ander object. Zelf bouwen zet de deur open naar een verwezenlijking van een droom. De vraag is: hoe pak je dat aan? Een mogelijkheid is om, zonder inschakeling van een architect, een min of meer kant-en-klaar bouwpakket neer te zetten. Op zich prima. Maar maatwerk is het niet. Specifieke wensen kunnen niet of slechts ten dele gerealiseerd worden. Terwijl de realisatie van persoonlijke wensen juist het grote pluspunt van zelf bouwen hoort te zijn. Wie met een architect aan de slag gaat krijgt zijn droom wel in beeld. Want een architect beschikt over de expertise om wensen en voorstellingen gestalte te geven. Hij zal , samen met de opdrachtgever, tot dat specifieke ontwerp komen op basis waarvan gebouwd kan worden. Omdat het maatwerk is, voldoet het eindresultaat helemaal aan de esthetische, functionele en technische wensen.

Bouwmanagement

Maar een architect kan meer. Hij adviseert in het voortraject, regelt bouwvergunningen, beoordeelt offertes van aannemers en houdt toezicht tijdens de bouw. Daarmee bespaart de architect zijn opdrachtgever veel zorg en geld. De architect zal in het beginstadium toetsen in hoeverre wensen en budget van de opdrachtgever met elkaar in overeenstemming zijn.Bouwmanagement van projecten vergt een professionele en integrale aanpak. Dit geldt voor het gehele proces vanaf initiatieffase tot en met de oplevering en de nazorg. Door bij elk project de visie en ambitie van de opdrachtgever helder en duidelijk te verwoorden en in balans te brengen met de maakbaarheid en haalbaarheid van projecten, wordt een optimaal gebruikersnut gecreƫerd. Onze accenten liggen op advisering, beheersing en aansturing van het proces op de volgende beheersaspecten: geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit. Uitgangspunt is om op een creatieve en inventieve wijze de gestelde eisen en beschikbare middelen bij elkaar te brengen, waarbij gerichte en heldere communicatie centraal staat.

Projectontwikkeling

Bakker Architecten ontwikkeld onder de naam Svenskahuis kleine projecten. Zo wordt momenteel gewerkt aan een project van 10 starterswoningen en een drietal geschakelde woningen in de wijk Ossehaar te Coevorden. Tevens wordt in samenwerking met Domesta gewerkt aan een ontwikkeling in de binnenstad van Coevorden.
Wij kunnen het gehele traject van het bouwen voor u verzorgen, van ontwerp tot en met de oplevering, zonder zorgen. Of het nu een kleine verbouwing betreft, een nieuwe villa, een kinderdagverblijf of een bedrijfspand. Wij staan altijd voor u klaar.